Hoppa till innehållet
23 oktober 2018

Säkerhetsutbildning med gruvindustrin

Den här månaden har det varit intensivt arbete med säkerhetsdagar för företag inom gruvindustrin. Fokus har legat på BAM-utbildning (bättre arbetsmiljö).

Säkerhetsarbete för gruvindustrin är inget nytt för mig och HRZ – mellan år 2012-2014 arbetade jag nämligen själv i gruvbranschen. Med mina erfarenheter från branschen och min tidigare kompetens inom arbetsmiljöområdet växte en efterfrågan på mina tjänster fram.

Gruvindustrin jobbar kontinuerligt med sitt systematiska arbetsmiljöarbete och ser till att ny personal har grundläggande arbetsmiljökunskap. Den röda tråden i grundutbildningar för gruvföretag är att få det systematiska arbetsmiljöarbetet att fungera.

Gruvindustrin har identifierat tre prioriterade risker: stenfall, trafik och brand. Eftersom berget rör sig kommer man inte ifrån risken för stenfall. Trafiken är ett nödvändigt ont som man kan hantera genom utbildning, en bra trafikplan och god väghållning. Här måste man därför arbeta med förebyggande åtgärder för att se till att det inte olyckor inträffar, och förebyggande brandskyddsarbete är något man också kontinuerligt måste jobba med. 


Nyheter från branschen:

Byggindustrierna vill skapa ett nationellt säkerhetscenter med inspiration från ett befintligt sådant i Finland. Jag fick nyligen kika i VR-glasögon hur detta center kommer att se ut. Tanken är att skapa en anläggning där man kan träna realistiska scenarion under trygga förhållanden.

Framöver:

Sneglar vi på början av november blir det BAM-utbildning för pappersindustrin.

 


Kontakta HRZ

Fält markerade med * är obligatoriska fält.
Laddar RSS...

Laddar RSS...

Laddar RSS...
By Formsmedjan. Powered by Yago